Skupština u oktobru o legalizaciji

Skupštinski odbor za prostorno planiranje usvojio u načelu Predlog zakona o legalizaciji objekata, kojim je predviđen rok za plaćanje legalizacije do 20 godina.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2013.

15:15

Default images

Pomoćnik ministra za građevinu Aleksandra Damjanović izjavila je da zakon predviđa rok za plaćanje legalizacije do 20 godina, ali da je to samo preporuka i da će lokalne samouprave moći da skrate taj period.

Damjanovićeva je kazala da će na osnovu odluke Ustavnog suda lokalne samouprave same određivati cenu legalizacije i kolike će popuste davati.

Predlog zakona o legalizaciji objekata odnosi se na objekte koji su izgrađeni do 11. septembra 2009, i za koje je zahtev za legalizaciju podnet do 11. marta 2010. godine.

Skupština bi o predlogu tog zakona trebalo da raspravlja 1. oktobra.

Ministar građevine i urbanizma nedavno je izjavio da vlasnici nelegalnih objekata mogu da ih upišu u katastar, tako da steknu sva prava kao i vlasnici legalnih objekata, ali da to ne znači da su završili redovan postupak legalizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: