"Dajte mi Železnice i imaće profit"

Vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić kaže da kao savetnik može da pomogne Železnicama Srbije i da je siguran u uspeh.

Srbija

Izvor: Blic

Ponedeljak, 23.09.2013.

13:54

Default images

"Dajte mi Železnice Srbije i za tri godine neće im trebati ni dinar subvencija, samo da me niko od političara ne zove", rekao je Kostić za današnji "Blic".

Postavljajući pitanje da li su Železnice socijalna ustanova ili služe za prevoz robe, on je istakao da od firmi ne treba praviti socijalne ustanove.

"Ja ću vam napraviti profit od treće do pete godine. Danas preko budžeta za subvencije neuspešnih odlazi 125 miliona evra naših para", navodi biznismen.

On takođe smatra da Zakon o radu treba prekopirati iz Južne Koreje, Kine ili SAD.

"Ne možete vi da prekopirate sistem iz Švedske. To što neki hoće socijalni i penzioni sistem iz Norveške jeste lepo, ali trenutno neostvarivo. Kopirajte sistem koji ima smisla, zemlju koja ima sličan društveno-ekonomski sistem kao što je naš, recimo Kina", kaže Kostić i dodaje da će promena zakona o radu omogućiti više investicija.

Upitan može li poreska reforma da utiče na povećanje zaposlenosti, on kaže da "nama nisu problem tajkuni, već siva ekonomija, koja raste" i da "nisu problem inspektori, već sistemska rešenja i zakoni".

"Problem je uvek implementacija rešenja, posebno kod poreza koje ljudi ne bi smeli da doživljavaju kao kaznu", smatra Kostić. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: