Palma: Dovešćemo investitore u NP

Predsednik Sklupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma poručio je da će pomoći u dovođenju investitora u Novi Pazar nakon bratimljenja dva grada.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.09.2013.

13:44

Default images

"Razlog našeg bratimljenja sa Novim Pazarom je što je to grad koji je bio važan ekonomski centar, trgovinski centar i mi hoćemo da imamo ekonomsku saradnju, trgovinsku a posebno sportsku saradnju", rekao je Marković novinarima posle sednice Skupštine grada na kojoj je donesena odluka o bratimljenju.

On je istakao da će Jagodina biti spona između investitora i Novog Pazara s obzirom na to da je Novi Pazar gegrafski daleko od "koridora 10" i da se investitori zato teže odlučuju za taj grad.

"Takođe želimo da pokažemo da smo mi grad koji želi da sarađuje sa gradom sa većinskim Bošnjačkim stanovništvom, mi ne delimo građane po nacionalnoj osnovi, za nas su svi građani isti koji poštuju Ustav ove države", rekao je Marković.Verujem, dodao je, da će se građani Novog Pazara sigurno obradovati ovoj vesti imajući u vidu da smo danas jednoglasno doneli odluku o bratimljenje.

Prema rečima Markovića, sada i Novi Pazar treba doneti da donese odluku, na sednici Skupštine grada i da se dogovori datum kada će bratimljenje biti obavljrno.

"Imajući u vidu da Novi Pazar ima veliki broj uspešnih privrednika ali i dosta zatvorenih fabrika i mi gde god idemo u neku državu obavezno pozivamo i vodime dva do tri provrednika iz Novog Pazara i gradonačelnika Mehu Mahmutovića a ići će sa nama i sada 25. septembra u Italiju. Ne samo da su oni bili članovi delegacije veću su i nekoliko poslova sklopili sa strancima", dodao je Marković.

Današnjom odlukom pokazali smo, kao grad u unutrašnjosti primer da ne treba da se samo bratimo sa gradovima iz nekih drugih država, treba da sarađujemo međusobno, gradovi u Srbiji, zaključio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: