Švajcarci rado menjaju posao

Švajcarska se nalazi iznad svetskog proseka kada je u pitanju učestalost promene posla.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.09.2013.

15:15

Default images

Tako je u 2012. svaki drugi zaposleni u ovoj zemlji napustio postojeće radno mesto i pronašao drugi posao, otkrilo je jedno istraživanje.

Švajcarska se u prošloj godini po intenzitetu promene posla našla iznad svetskog proseka od 47 odsto anketiranih, navodi se u istraživanju investicione kompanije Keli servis (Kelly Services).

Čak 56 odsto ispitanika u Švajcarkoj izjavilo je da je potražilo bolji posao na tržištu u toku prošle godine, uprkos tome što su bili donekle zadovoljni uslovima koje je nudio poslodavac, piše švajcarski list 24 sata.

Veće fluktuacije zaposlenih zabeležene su u frankofonskoj Švajcarskoj, u odnosu na preostale dve regije, nemačko i italijansko govorno područje.

Glavni motivi za promenu posla bili su mogućnost postizanja bolje ravnoteže između profesionalnog i privatnog života (16 odsto), veća zanimljivost posla (14 odsto) i profesionalno usavršavanje (12 odsto).

U istraživanju se takođe ističe da su muškarci znatno brojniji među onima koji su potražili bolje plaćeni posao (12 odsto), u odnosu na žene (osam odsto).

Anketa je sprovedena u periodu od oktobra 2012. do januara 2013, na reprezentativnom uzorku od 120.000 zaposlenih osoba u 31 zemlji, od kojih 4.600 živi u Švajcarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: