Raspisan konkurs za nagradu Virtus

Trag fondacija raspisala je sedmi konkurs za "Virtus" nagradu za korporativnu filantropiju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2013.

14:54

Default images

Trag fondacija (bivši Balkanski fond za lokalne inicijative) uz finansijsku podršku Evropske komisije i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) raspisala je sedmi konkurs za "Virtus" nagradu za korporativnu filantropiju.

Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativne fondove i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave. Rok za prijem prijava je 25. oktobar 2013. godine.

"Virtus" nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za korporativnu filantropiju u Srbiji koja promoviše društveno odgovorno poslovanje kao sastavni deo održivog razvoja kompanija, saopšteno je iz Trag fondacije.

Namenjena je, kako velikim kompanijama, tako i malim i srednjim preduzećima i pojedincima koji su tokom 2012/13. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva, objašnjava se u saopštenju.

Kandidate za nagrade mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, a i same kompanije i preduzeća mogu da prijave svoje programe.

"Uprkos velikoj društveno ekonomskoj krizi u kojoj se kao zemlja i pojedinci nalazimo, kroz svakodnevne aktivnosti u koje je Trag fondacija uključena već godinama, svedoci smo da mali koraci i zajednički filantropski napori mogu biti na dobrobit zajednice i na duže staze doneti promenu. Zato i ove godine, ponovo pozivamo sve koji se mogu prijaviti na konkurs, da svojim ličnim primerom budu podstrek i drugima i pokažu da je vredno ulagati u dobrobit zajednice u kojoj posluju i žive“, izjavila je Marija Mitrović, menadžerka programa filangropije u Trag fondaciji.

"Virtus" nagrada za 2013. godinu biće dodeljena u četiri glavne kategorije:
  • Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou
  • Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
  • Nagrada za malo i srednje preduzeće
  • Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora


Pored ovih nagrada, biće dodeljena i četiri posebna priznanja:
  • Nagrada za doprinos socijalnom uključivanju, koja se dodeljuje u partnerstvu s Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU)
  • Nagrada za podršku najinovativnijem projektu godine
  • Nagrada za volontiranje
  • Specijalna nagrada za medijski doprinos


Ceremonija proglašenja dobitnika će biti održana u Beogradu, u drugoj polovini januara 2014. godine. O dobitnicima nagrada će odlučivati nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: