O saradnji s Kinezima u energetici

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović razgovarala je sa delegacijom kineske "Norinko korporacije".

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.09.2013.

14:31

Default images

Razgovaralo se o mogućnosti saradnje u oblasti elektroenergetike na realizaciji prioritetnih projekata u toj oblasti.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva ekonomije, sa predstavnicima kineske kompanije razmatrani su tehnički aspekti i modeli finansiranja izgradnje Hidroelektrane Đerdap tri, a ministarka Mihajlović uručila im je knjigu prioritetnih projekata u oblasti energetike, zaštite životne sredine i odbrane.

"Norinko korporacija", koja u svom sastavu ima zasebnu kompaniju koja se bavi realizacijom infrastrukturni projekti u inostranstvu, posebno je zainteresovana za projekat reverzibilne hidroelektrane Đerdap tri.

Na sastanku je dogovoreno da se nakon detaljnijeg upoznavanja kineske strane sa projektima, nastavi dijalog o mogućoj saradnji na izgradnji energetskih objekata u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: