"Hekler i Koh" odustao od Kosova

Nemačka kompanija "Hekler i Koh" posle nekoliko godina prestaje da prodaje oružje kosovskim snagama bezbednosti, prenosi RTS.

Srbija

Izvor: RTS

Ponedeljak, 16.09.2013.

12:23

Default images

Nemačka firma za proizvodnju i prodaju oružja "Hekler i Koh", sa sedištem u Nemačkoj i SAD, prekinula je svoje poslovanje sa Kosovom.

Kompanija, koja je nekoliko godina prodavala oružje snagama bezbednosti Kosova i kosovskoj policiji, donela je odluku da više ne šalje oružje na Kosovo, piše prištinski list "Tribuna", a prenosi RTS.

Ministarstvo snaga bezbednosti i Kosovska policija ove godine neće kupovati oružje iz dva razloga. Prvi je što nemaju para, a drugi je što, i kada bi ih imali, ne bi mogli da ga kao do sada kupe od kompanije "Hekler i Koh".

List prenosi da su Nemci siti neozbiljnosti i udvostručenih zakonskih problema sa kosovskim klijentima.

Kompanija sa sedištem u Oberndorfu, u Landit Baden-Virtembergu u Nemačkoj, radije je izgubila milionsko tržište pre nego što dođe u situaciju da se suoči sa zakonskim problemima.

Problemi su, kako se pretpostavlja, posledica neozbiljnosti, ali i sumnje da je kršen zakon, pa je poznati proizvođač oružja odustao od daljeg poslovanja sa Kosovom, piše "Tribuna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: