Srpska roba preko "Špara" u Rusiju

Predstavnici 15-ak srpskih firmi razgovarali su u Moskvi sa rukovodstvom trgovinskog lanca "Špar" o plasmanu srpskih proizvoda na rusko tržište.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.09.2013.

16:21

Default images

Srpski prehrambeni proizvodi zadovoljavaju standarde i kriterijume kvaliteta trgovinskog lanca "Špar", zahvaljujući kom bi mogli da postanu prepoznatljivi na zahtevnom ruskom tržištu, ocenio je predstavnik menadžmenta tog lanca Aleksej Pavlov.

Pavlov je nakon prezentacija i razgovora sa predstavnicima 15-tak srpskih firmi iz prehrambenog sektora u Privrednoj komori Srbije, istakao da je, osim kvaliteta, i cena bitan kriterijum za konkurentnost na tržištu.

Proizvođačima iz Srbije u formiranju povoljne cene značajno će pomoći bescarinski režim, odnosno Sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Rusije, naveo je Pavlov.

"Počinjemo uvozom proizvoda koji ne zahtevaju posebne uslove za čuvanje, kao što su konditorski, konzervisani proizvodi, bakaluk. 'Špar' je zainteresovan za uvoz svežeg voća i povrća iz Srbije, koji bi trebalo da bude realizovan tokom ove i naredne godine, a u skorije vreme biće razmotrena i mogućnost plasmana mlečnih proizvoda iz Srbije na ruskom tržištu, posredstvom 'Špara'", rekao je on.

Konkurencija u centralnoj Rusiji, gde posluje "Špar" je velika i jaka, a borba da održi strateško mesto na tom tržištu podrazumeva da na policama imamo posebne, jedinstvene proizvode koji ih razlikuju od ostalih velikih kompanija, rekao je Pavlov.

On je dodao da taj lanac ima bogato iskustvo sa Holandijom, Poljskom, Italijom, Mađarskom i Češkom, a počeli su da istražuju i srpsko tržište prehrambenih proizvoda.

Direktor Predstavništva PKS-a u Moskvi Sveta Vasiljević ukazao je da će firme iz Srbije koje budu snabdevale "Špar", biti u prednosti, jer se radi o svetski poznatom trgovinskom lancu.

Mnoge domaće kompanije koje su učestvovale u razgovorima, do sada su vrlo malo izvozile, a saradnja sa "Šparom" donela bi im pozicioniranje i prepoznatljivost na ruskom tržištu.

PKS i Predstavništvo PKS-a u Moskvi, organizovali su jednodnevni susret predstavnika 15-ak srpskih firmi sa zamenikom komercijalnog direktora "Špar Tula", Aleksejem Pavlovom, objavljeno je na sajtu PKS-a.

Kompanije su predstavile proizvodni program, sertifikate kvaliteta, iskustvo u međunarodnom poslovanju.

"Špar" sa regionalnim sedištem u Tuli, jedan je od najznačajnijih trgovinskih lanaca u Evropi i Rusiji. "Špar" u Rusiji plasira robu kroz 90 hipermarketa i ostvaruje godišnji obrt od 500 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: