Šta Dačić nije otkrio o Simpu

Premijer Ivica Dačić odbacio je danas primedbe opozicije da su problemi u Simpu nastali u proteklih godinu dana.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.09.2013.

15:36

Default images

Dačić je naglasio da su kod direktora tog poreduzeća u predizbornim kampanjama "svi išli kada je trebalo da se obezbede glasovi".

Dačić se u skupštinskoj raspravi o novim članovima vlade rekao da on od Simpa nema koristi i da ga interesuje isključivo sudbina više od pet hiljada ljudi koji tamo rade.

"Što se stidite, bio vam je svima dobar u predizornoj kampanji kada je trebalo da se obezbede glasovi i šta sad", pitao je Dačić a poslanika DS Dragana Šutanovca podsetio da je bio član UO tog preduzeća.

"Vi ste bili član Upravnog odbora, nisam ja, a kako to baš vi i Slobodan Milosavljević da budete i zašto, Djelić je govorio na otvaranju.., svi su premijeri bili kod tog Dragana Tomića. Nemojte me terati da gradjanima otkrivam", rekao je Dačić.

On je poslanicima opozicije, DS i URS, rekao i da se slaže sa njihovim stavom da se vlada formira na političkim kriterijumima i da ne zna kako bi drugačije i pojasnio da nije govorio ništa loše kad je rekao da politički dogovor podrazumeva da koalicija nastavi da funkcioniše u ovom obliku, zobg čega i nije mogao da prihvati zahtev lidera URS Mladjana Dinkića da vodi superministarstvo.

"I tu je priča završena", naglasio je Dačić.

Šutanovac je replicirao premijeru rekavši da je bio izabran za ministra odbrane, te da kao ministar nije mogao da bude i član Upravnog odbora i ponovio: "Vi ste uništili Simpo u poslednjih godinu dana, onaj je za ovaj sadašnji bio čudo nevidjeno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: