Traktori zaustavljeni kod Pančeva

Poljoprivrednike koji su traktorima krenuli ka Beogradu kod Pančeva zaustavila policija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.08.2013.

10:30

Default images

Poljoprivredni proizvođači iz južnog Banata i Srema, nezadovoljni otkupnim cenama poljoprivrednih proizvoda, danas od devet sati organizuju protestnu vožnju do Vlade Srbije sa više stotina traktora.

Predsednik Inicijativnog odbora Zoran Sefkerinac rekao je za radio B92 da je oko 350 traktora na prilazima Pančevu zaustavila policija.

"Iz pravca Banatskog Novog Sela, znači opštine Alibunar i Vršac došli smo do prilaza gradu. Tu nas je zaustavila policija, otprilike 120 traktora. Ali i sva tri prilaza Pančevu su blokirana. Iz pravca Kovina, Starčeva i Crepaje, ukupno ima oko 350 traktora. Čuo sam se sa Miroslavom Kišom (Asocijacija poljoprivrednika), oni su u Subotici blokirali Fidelinku, biće blokirane uljare i otkupno mesto u Kovačici", rekao je Seferinac.

On je naglasio da je ovo već treći put da ih je kontrola policija zaustavila.

"Protestna akcija je uredno prijavljena i mi želimo da nam se omogući prolaz", navodi Seferinac.

Poljoprivrednici su nezadovoljni niskim cenama pšenice i kukuruza, a najviše ih "žulja" otkupna cena suncokreta, koja, kako tvrde, iznosi "nula", jer još nije poznata, a berba te kulture je uveliko počela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: