Đilas i Vučić ceo sat zajedno

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sastao se u zgradi Vlade Srbije s prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i razgovarao o projektu Beograd na vodi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.08.2013.

12:21

Default images

Đilas, koji je na sastanak u Vladi Srbije došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem, napustio je tu zgradu bez obraćanja medijima, a iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima stiglo je kratko saopštenje.

U njemu piše da je dogovoreno da se intenzivira saradnja po pitanju projekta "Beograd na vodi", za čije je sprovođenje neophodna saradnja republičkih i gradskih organa vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, dogovoreno je da se formiraju zajedničke radne grupe koje će ubrzano raditi na relizaciji ovog projekta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije za imovinu Republike Srbije, Železnica Srbije, kao i drugi članovi republičke i gradske vlade, dodaje se.

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Vučić pre više od godine u toku izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, a tim projektom se planira da se zapušteno priobalje Save rekonstruiše.

Projektom se planira izmeštanje železničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno-turističkog kompleksa, stambenih blokova, ali i očuvanje kulturnih objekata uz nove sadržaje kao i objekte za sport i rekreaciju.

Kako se predviđa, planirane su i velike zelene površine kao i luksuzni kompleks. Vučić je pre više od godine u toku kampanje naveo da ima mnogo investitora zainteresovanih za taj projekat i naznačio da bi u izgradnji, ali i u eksploataciji takvog jednog projekta bilo uključeno najmanje 200.000 ljudi.

On je rekao da bi se realizacijom projekta velikim delom rešio problem nezaposlenosti u Beogradu, a glavni grad Srbije bi postao turistička atrakcija u jugoistočnoj Evropi.

Govoreći o iznosima Vučić je tada ukazao da bi prema tom projektu od takse za građevinsko zemljište trebalo gradu da ostane više od 450 miliona evra, a njegova realizacija ne bi dodatno zaduživala Beograđane.

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Vučić pre više od godine u toku izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, a njime se planira da se zapušteno priobalje Save rekonstruiše.

Projektom se planira izmeštanje železničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno-turističkog kompleksa, stambenih blokova ali i očuvanje kulturnih objekata, uz nove sadržaje, kao i objekte za sport i rekreaciju.

Kako se predviđa, planirane su i velike zelene površine kao i luksuzni kompleks.

Đilas je u zgradu vlade došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem. Učesnici ovog sastanka posle njegovog završetka nisu dali izjave za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: