Mere uspele: Rupa u budžetu manja

Konsolidovani deficit državnog budžeta u julu iznosio je svega 2,3 milijarde dinara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2013.

11:59

Default images

To je najniži nivo od početka ove godine, saopštilo je danas Ministarstvo finansija i privrede.

To pokazuje da su mere za stabilizaciju državnog budžeta dale vidljive rezultate u dva uzastopna meseca, ističe se u saopštenju.

Uvodjenje stroge finansijske discipline i nulta tolerancija na neplaćanje poreza, kako se navodi, omogućili su rekordne prihode državnog budžeta u poslednja dva meseca, kada je na republičkom niovu ostvarena najveća naplata PDV-a i akciza od početka godine, ali i visoka naplata doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

U prvih sedam meseci ove godine, ukupan deficit državnog budžeta iznosio je 83,3 milijarde dinara, što je čak za 26 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

"Ukoliko se nastavi sa nultom tolerancijom na neplaćanje poreza koju je uveo ministar Mladjan Dinkić i striktnim sprovodjenjem ostalih stabilizacionih mera, realno je očekivati da će do kraja ove godine biti ostvareni veći prihodi u odnosu na plan, što će omogućiti da manjak u državnoj kasi bude znatno niži u odnosu na projekciju iz rebalansa (198,9 milijardi dinara)", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: