Palma se seli na "jagodinsko" more

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković kaže da će krajem ove ili sledeće godine tražiti investitore za gradnju objekata na obali mora u Grčkoj.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2013.

12:59

Default images

Tu parcelu je, podsećanja radi, Jagodina dobila na poklon.

Marković je rekao da će se u Grčkoj sastati s gradonačelnikom Hrisupolija koji će doneti generalni plan zemlje koju je Jagodina dobila na poklon.

"Doneće nam generalni plan i projekat šta može da se pravi na lokaciji gde je Jagodina dobila dva hektara zemlje na obali mora", najavio je Marković na konferenciji za novinare povodom odlaska jagodinske privredno-političke delegacije u Grčku.

Kako je ranije rečeno, predsednik grčke pobratimske opštine Hrisupoli Savas Mihalidis je prošle godine zvanično predao dva hektara zemljišta Jagodini prilikom posete Markovića i privredne delegacije tom gradu, a Jagodina je 2008. poklonila Hrisupoliju zemljište u Industrijskoj zoni za izgradnju fabrika.

Privredno-politička delegacija od 100 članova boraviće od 15. do 19. avgusta u grčkom gradu Katerini.

"Imaćemo sastanak sa gradonačelnikom Katerinija, privredne komore, privrednicima iz tog regiona i sa predsednicima opština i gradova koji su se pobratimili sa Jagodinom", najavio je Marković.

On je kazao da je Grčka, pored Italije, drugo tržište za potencijalne investitore i da očekuje da će napraviti ekonomsku saradnju.

On je najavio da će privredna delegacija iz Jagodine putovati krajem septembra u Bari gde će im domaćin biti italijanski proizvođač kuhinja Grupa Turi, koji će u Jagodini napraviti fabriku.

Sredstva za putovanje, kao i za sva dosadašnja, obezbedili su donatori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: