Šansa 2 za reprogram duga za struju

Direktor Direkcije za distribuciju električne energije Željko Marković najavio je da će od 15. avgusta do 30. novembra biti novi reprogram dugova za struju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2013.

10:42

Default images

Marković je Tanjugu rekao da će dužnici koji se odluče za jednokratnu isplatu 60 odsto duga imati pravo na otpis 40 odsto dugovanja.

"Želim da pozovem sve građane i privrednike da se prijave i da sklope ugovor o reprogramu, jer je ovo poslednji reprogram koje će privredno društvo za distribuciju električne energije sprovoditi", rekao je on.

Marković je naveo da, ukoliko se dužnici odluče da dug plate na 12 rata, imaće pravo na otpis 35 odsto duga, a za otplatu na dve godine otpisaće se 30 odsto duga.

"Posle tri godine otplate otpisuje se 25 odsto, posle četiri godine 20 odsto, a posle pet godina 15 odsto duga", rekao je on.

Prema njegovim rečima, za kupce koji se odluče za otplatu duga u rasponu od 60 do 120 rata neće biti otpusta duga.

On je dodao da svi građani i privrednici koji su sklopili ugovore o reprogramu dugova pod ranijim uslovima, sada imaju pravo da ih raskinu i potpišu nove pod sadašnjim uslovima.

Marković je podsetio da je 115.000 dužnika sklopilo sporazum o reprogamu duga i time je reprogramirano osam milijardi dinara ukupnog duga.

"Imajući u vidu uslove reprograma, očekujemo bolji odziv od prethodnog reprograma", rekao je on.

Marković je naveo da su ukupna dugovanja građana i privrede 102 milijarde dinara.

Kako je rekao, 2,5 odsto dužnika domaćinstava duguje 70 odsto ukupnog duga, dok u privredi 5,5 procenata dužnika duguje 92 odsto duga.

Marković je pozvao lokalne samouprave, korisnike opštinskih budžeta, da potpišu ugovore o reprogramu, jer je ovo jedinstvena šansa da se reše svojih dugova.

Stari dug podrazumeva dugovanja za električnu energiju dospela na dan 31. maja ove godine, a koja su neizmirena do 31. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: