Krstić bio u ekspertskom timu NIS-a

Lazar Krstić, kandidat za novog ministra finansija, kao konsultant kompanije Mekinsi već je radio u Srbiji prethodnih godina.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2013.

18:43

Default images

Kako B92 saznaje Lazar je radio na projektima restrukturiranja Naftne industrije Srbije.

Prvi put, 2009. godine, Krstić je bio član tima koji je učestvovao upravljenju kratkoročne strategije transformacije ovog nekadašnjeg državnog giganta u modernu naftnu kompaniju. Cilj tog projekta bio je da se identifikuju ključni problemi u transformaciji, a zanimljivo je da je u tom timu bilo još stručnjaka poreklom iz Srbije. Godinu dana kasnije, Krstić je bio vođa tima od desetak eksperata koje je NIS angažovao na projektu koji je trebalo da rezultira unapređenjem poslovanja i povećanjem prometa ove kompanije.

Tim eksperata, koji je predvodio sadašnji kandidat za srpskog ministra finansija, je tada napravio poslovni, investicioni i cenovni model koji je bio osnov za formulisanje buduće strategije NIS-a.

Takođe, u okviru istog projekta, tim konstulanata za jedan broj rukovodilaca NIS-a organizovao studijska putovanja, na kojima su predavači bili takođe vrhunski svetski stručnjaci.

Na projektu kojim je rukovodio, Krstić se posebno istakao u pripremi preciznih matematičkih modela koji su bili osnov za formulisanje budućih poslovnih strategija NIS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: