Ko je direktor Er Srbija

Za generalnog direktora avio kompanije Er Srbija postavljen je Dane Kondić i on će predvoditi kompaniju nakon kompletiranja regulatotrnih potvrda.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2013.

16:29

Default images

Kondić je rodjen u Sidneju kao prva generacija iseljenika iz SFRJ.Ima 20 godina iskustva u avio industriji i turizmu. Ima dvojno državljanstvo i govori srpsi i engleski jezik.

Prema pisanjima medija, Kondić je bio na najvišim rukovodećim pozicijama u Etihadu, a ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) je još pre tri meseca odlučila da bude postavljen na čelo Er Srbije.

Kondić je krajem devedesetih bio menadžer razvoja poslovanja u australijskoj kompaniji "Kvantas" i šef globalne prodaje u "Malezija erlajns", od 2001. do 2005.

Pre nego što je došao u Etihad, prošle godine, bio je na visokim menadžerskim pozicijama kompanija koje se bave turizmom - "Kuoni travel", i "Abakus internešenal".

U medjunarodnim poslovnim krugovima, Dane Kondić koji je dete srpskih iseljenika sa Kozare u današnjoj Republici Srpskoj, poznat je kao Deni Kondić. Supruga mu je poreklom Srpkinja, a i deca mu govore srpski.

Kondić će Er Srbiju zvanično preuzeti od oktobra.

Vlada Srbije i Jat ervejz (Airways) potpisali su danas sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postaje vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije koja menja ime u Er Srbija (Air Serbia).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: