Dačić: Kupac Telekoma će nas čekati

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da investitor koji želi da kupi Telekom neće odustati od kupovine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.07.2013.

13:03

Default images

Po Dačićevim rečima taj investitor će sačekati dok se ne odluči gde će biti taj novac uložen.

"U ovom trenutku imali smo veoma dobru ponudu, ali smo ipak odlučili da zastanemo i sagledamo situaciju. Nije važo šamo prodati već videti u šta ćemo uložiti taj novac", rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Premiejer je istakao da je vlada koju vodi pronašla investitroa koji želi da kupi Telekom, ali i da vlada smatra da prethodno treba napraviti koncept gde uložiti taj novac.

Na pitanje da li će investitor čekati dok se to i ne dogodi, Dačić je odgovorio da "investitor ima vremena da sačeka i da novac nigde neće pobeći'.

Dačić je, takodje, rekao i da je veoma lepa vest to što Etihad preuzima Jat, naglasivši da on lično želi da na avionima srpske kampanije piše Srbija.

"Navjeći problem je nezaposlenost i to je nemoguće rešiti bez investicija, važno je da se stvori poslovna klima primamljiva za investitore i zato su razgovori sa Etihadom značajni za nas, a već sam čitao kometnare da li je ta kompanija dobra ili ne, to je smešno", rekao je premijer.

Dačić je dodao da ta kompanija posluje i u Engleskoj, ali da se neki ipak pitanju da li su dovoljno dobri i za Jat i Srbiju.

"Gradjani će uskoro moći da osete poboljšanje u narednih nekolkiko meseci, planra se obnavaljne flote, treba voditi računa o zaposlenima. Većinu vlasništva ima Srbija, a drugi partner iz Emirata ima pravo upravljanja kompanijom, da postave direktora i nekoliko ljudi koji će rukovoditi kompanijom.To će biti šok u regionu, jer Er Srbija tako postaje lider u regionu", uveren je premiejr.

Dačić je rekao i da sve zemlje u svetu imaju ime na svojim avionim, a da Srbija nema,već da ima Jat, pa zato hoće da piše Srbija.

Premijer nije imao invormaciju da li će novi avioni biti tipa "boing" ili "erbas", ali je rekao da će svakako biti na mnogo višem nivou nego do sada.

Dačić je rekao i da će danas u Sremskoj Mitrovici poloziti kamen temeljac za izgradnju jedne američke fabrike, istakavši da Srbija nema problem sa investitorima, jer oni dolaze u Srbiju zbog svojih interesa.

"Treba da prestanemo sa memorandumima o razumevanju, dajte da vidimo neku realizaicju i to je zadatak ove vlade", zaključio je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: