Dinkić na potpisivanju sa Etihadom

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić prisustvovaće sutra u Beogradu potpisivanju Sporazuma o strateškom partnerstvu Jat ervejza i Etihad ervejza.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 31.07.2013.

12:26

Default images

Ugovor između dve kompanije u ime Vlade Srbije potpisaće prvi potredsednik vlade Aleksandar Vučić, a potpisivanju će prisustvovati i tim iz Ministarstva finansija i privrede koji je radio na realizaciji tog projekta, piše u saopštenju Ministarstva finansije i privrede.

Vučić, lider Srpske napredne stranke (SNS), ranije danas je kazao da očekuje Dinkića sutra na potpisavanju ugovora sa Etihadom. On očekuje i da će nova avio-kompanija "Er Srbija" do kraja godine učiniti Srbiju liderom u regionu.

On je novinarima posle sednice Predsedništva SNS-a rekao da je na tom projektu radio zajedno sa Mlađanom Dinkićem i da ga očekuje sutra na potpisivanju sporazuma o strateškom partnerstvu sa Etihadom.

Vučić je kritikovao što se u Srbiji ni dobre stvari ne prihvataju i kao primer naveo to što su se pojedinci bunili protiv toga što će strani menadžment biti u toj kompaniji.

"Ja sam srećan što neće biti partijskih kadrova, pisara i sekretarica, pa da primaju plate koje neko mora da im da. Prvi put ćemo imati firmu koja neće uzimati milione od države već plaćati poreze, zaradjivati i biti najjača u Srbiji", rekao je Vučić, dodavši da će "Er Srbija" nabaviti 10 novih aviona.

Predsednik Vlade Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić juče je predložio da Vlada nastavi da radi bez Ujedinjenih regiona Srbije čiji je Dinkić predsednik. Taj predlog Dačića danas je podržao i SNS.

Vlada Srbije je danas, kako je saopšteno, usvojila tekstove Okvirnog ugovora, Sporazuma o podršci u pružanju usluga, Investicionog sporazuma, Ugovora akcionara i Konsultantskog sporazuma transakcije između Srbije i Etihad Arways P.J.S.C. iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i JAT Airways.

Kao se navodi u saopštenju posle sednice Vlade Srbije, Vlada je ovlastila prvog potpredsednika Aleksandra Vučića da potpiše te dokumente, čime se obezbeđuje strateški partner za oživljavanje i stabilnost srpskog nacionalnog avioprevoznika.

Na današnjoj sednici vlade bio je Mlađan Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: