Karići grade u Iraku za 12 mlrd. $

Menadžment "BK Grupe" predstavio je vladi Iraka projekat mega kompleksa "Bagdad vorld", čija je vrednost, kako tvrde iz ove kompanije, čak 12 milijardi dolara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.07.2013.

20:02

Default images

Kako je saopšteno iz "BK Grupe", projekat u Iraku koncipiran je po principu "grad u gradu", prostire se na 5,7 miliona kvadratnih metara, a Srbiji bi doneo 12 milijardi dolara.

Na sastanku delegacije "BK Grupe", koju je predvodio Dragomir J. Karić, sa potpredsednikom vlade Republike Iraka Salehom al-Mutlakom i ministrom građevinarstva Mohamedom a Darajiem, utvrđene su smernice za dalju koordinaciju zajedničkih stručnih timova na realizaciji izgradnje mega kompleksa "Bagdad vorld", navedeno je u saopštenju.

"BK Grupa" navodi da će projekat "Bagdad vorld" obnoviti istorijsku tradiciju srpskog građevinarstva i da očekuje punu podršku Republike Srbije, "koja bi mogla obezbediti povoljno kreditiranje srpskih preduzeća koja bi bila uključena u realizaciju ovog projekta".

"Imajući u vidu da svaki građevinski poduhvat absorbuje 90 odsto industrije, ovaj mega-projekat povratiće uništenu industriju naše zemlje", navodi kompanija.

U cilju realizacije, "ovog za Irak strateškog projekta", "BK Grupa" će uputiti poziv za pristupanje konzorcijumu svim građevinskim kompanijama i asocijacijama sa prostora Jugoistočne Evrope, navedeno je u saopštenju.

U kompleksu "Bagdad vorld", od 5,7 miliona kvadratnih metara, smešteno je sve što je neophodno za život, rad, odmor i kulturno-intelektualne aktivnosti i u njemu će biti izgrađen najveći regionalni međunarodni finansijski centar.

Ta kompanija podseća da je pre tri godine pobedila na međunarodnom konkursu i dobila mogućnost izgradnje projekta od milion kvadratnih metara u Iraku, čiju su koncepciju u potpunosti pripremili arhitekte i inženjeri iz Srbije, pobedivši najpoznatije svetske kompanije.

Dragomir J. Karić je inače i poslanik u Skupštini Srbije, ispred Pokreta "Snaga Srbije" koji je deo vladajuće koalicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: