Palma: Italijani najbolji ulagači

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da su Italijani u ovom trenutku najbolji investitori za Srbiju i to Srbija mora da iskoristi.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 24.07.2013.

18:39

Default images

"Nije dovoljno da Srbija dobije samo datum za pregovore ako ne koristimo tu ekonomsku povoljnost jer sam siguran da ništa više nije isto kao što je bilo pre godinu dana", rekao je Marković na konferenciji za novinare povodom dolaska potencijalnih italijanskih investitora u Jagodinu.

On je istakao da danas postoji veća sigurnost i stabilnost u ekonomskom smislu nego što je bila pre godinu dana.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodina, rekao je da je u ekonomskom smislu Jagodina napredovala jer je do sada sklopljeno šest ugovora sa investitorima iz Italije i Rusije.

Delagacija investitora iz Rima, koja je učestvovala na privrednom skupu u Rimu krajem juna prilikom posete provrednika iz Srbije, obišla je danas nekoliko preduzeća u Jagodini.

"Sve posete koje smo imali u organizaciji Grada dale su neki rezultat. Današnja poseta italijanske delegacikoje iz Rima pokazuje da će doći do nekog posla. Još se nije desilo da odemo u neki grad a da se ne napravi neki posao", rekao je Marković.

On je najavio posetu privrednika Jagodine Grčkoj sredinom avgusta, gde je već ugovoren sastanak sa gradonačelnikom grada Katerini i predsednikom Privredne komore oblasti Pijerija.

Marković je dodao da su razgovori o privrednim aktivnostima u Jagodini svakodnevni, jer ljudi koji vode taj grad ne žele ni jedan dan da izgube baveći se temama koje nisu bitne za građane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: