Otvorena fabrika šrafova za Fijat

Fabrika "SBE Serbia", deo italijanske grupe "Veskovini", otvorena je u Šapcu, a proizvodiće mehaničke delove namenjene automobilskoj industriji.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.07.2013.

20:55

Default images

Pogon koji je poslovno vezan za kragujevački "Fijat", otvorili su gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i suvlasnik fabrike Federiko Veskovini u prisustvu episkopa Lavrentija.

Prema rečima gradonačelnika Šapca, saradnja sa italijanskim proizvodjačem je iskustvo za dovodjenje novih investitora.

Milošević je prikom otvaranja fabrike rekao da je to je najbolji primer onog što Srbija u ovom momentu može da pruži investitorima, a to je bescarinska zona, potpuno komunalno opremljena, i dobra infrastruktura.

"To bi teško postigli da nismo imali podršku Uprave za slobodne zone. Ako privučemo još pet ovako velikih stranih investitora, mislim i da će auto-put od Šapca do Rume oni sami napraviti", istakao je Milošević.

U "SBE Serbia" investirano je pet miliona evra, uz mogućnost proširenja proizvodnje i dodatnu investiciju od pet miliona. Suvlasnik fabrike Federiko Veskovini naglasio je da projekat od prvog razgovora do otvaranja realizovan za dve godine.

"Potpisali smo memorandum o saradnji 2011. godine, a sada otvaramo firmu. To je omogućila vera u projekat gradonačelnika Šapca i lokalnih vlasti koje su u svakom momentu bile od pomoći", kazao je Veskovini.

On je istakao da će fabrika do kraja godine uposliti 35 radnika obučavanih u Italiji i da će deo proizvodnje biti izvozno orijentisan ka Evropskoj uniji i Aziji.

U "SBE Serbia" trenutno radi 15 zaposlenih na četiri mašine za oblikovanje i presovanje, a do kraja 2013. godine radiće osam mašina.

Fabrika dnevno proizvodi 1,5 miliona šrafova za kragujevački "Fijat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: