Dinkić: Simpo da plati ili je naš

Ministar Mlađan Dinkić kaže da će firma Simpo morati ili da plati dug, što je malo verovatno, ili će taj dug biti pretvoren u državno vlasništvo nad kompanijom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.07.2013.

14:54

Default images

Dinkić je, u izjavi novinarima u Vladi Srbije, rekao de je realnija opcija da se poreski dug Simpa pretvori u vlasništvo države i da ta kompanija nastavi da radi kao većinski državna.

On je rekao da državu ne zanima da zadrži Simpo u svom vlasništvu, već da za tu kompaniju nađe strateškog partnera ili će, ako to ne žele, otići u blokadu.

Dinkić je istakao da je uvedena nulta tolerancija na neplaćanje poreza i finansijsku nedisciplinu i da svi dužnici moraju da reše problem poreskog duga.

Prema njegovim rečima, 2009. ili 2010. godine prethodna vlada donela je odluku da Simpo stavi u posebnu kategoriju preduzeća kojima se neće naplaćivati porez dok su u procesu privatizacije.

Međutim, radi se o privatnoj kompaniji u kojoj je država manjinski partner i u kome nema privatizacije, tako da i Simpo mora da plaća porez, rekao je Dinkić.

Kako je naveo, Simpo će ili plaćati porez i ostati u sadašnjem vlasništvu, što je teško izvodljivo zbog velikog duga ili će dug biti pretvoren u državno vlasništvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: