Brefor: Uskoro odluka o kreditu

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor kaže da će u naredne dve do tri nedelje Svetska banka odlučiti da li će odobriti 200 miliona dolara kredita.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2013.

09:36

Default images

''Odluka o tome biće doneta u naredne dve, tri nedelje'', rekao je Brefor RTS-u.

On je istakao da Svetska banka veruje da su strukturne reforme veoma važne i da idu u dobrom pravcu u obezbeđivanju makroekomonske stabilnosti i smanjenju fiskalnog deficita.

Odgovarajući na pitanje da li je Svetska banka popustljivija od MMF-a, Brefor je istakao da Svetska banka veruje da reforme, za koje se nada da će ih podržati, nisu samo hrabre, već i veoma važne za promenu strukture srpske ekonomije i da će doprineti poboljšanju makroekonomske situacije i finansiranju Srbije.

Upitan da li je Svetska banka manje kritična od MMF-a, on je uzvratio da ne može da govori o poziciji MMF-a.

''Ne mogu da govorim o njihovoj poziciji, već da postoji širok konsenzus sa političkim partnerima da su reforme veoma važne i zato smo rešeni da pomognemo vladi da ih i primeni'' rekao je Brefor.

On je istakao i da je u razgovoru sa vladom dat akcioni plan o tome šta je potrebno da se uradi.

Prema njegovim rečima, to nisu uslovi, već mere koje treba da se sprovedu pre nego što se Svetska banka uključi.

''Nedavno usvajanje ekonomskog paketa najbolji je preduslov koji omogućava nastavak saradnje sa Svetskom bankom'', rekao je Brefor kome mandat na poziciji prvog čoveka Svetske banke u Srbiji ističe krajem meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: