Matijević potvrdio: Kupujemo zemlju

Kompanija "Matijević" iz Novog Sada vodi ozbiljne pregovore o kupovini dve poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj, koje ukupno poseduju 1.500 hektara zemljišta.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

15:21

Default images

Kako je izjavi vlasnik te kompanije Petar Matijević reč je o poljoprivrednim zadrugama "Jankovci" u Starim Jankovcima i "Negoslavci" u istoimenom mestu u Vukovarsko-sremskoj županiji i napomenuo da očekuje da bude postignut dogovor najkasnije za sedam dana.

"Pregovaramo vrlo ozbiljno i ukoliko ne bude nekakih problema pravne prirode, onda ćemo sigurno kupiti", istakao je Matijević i dodao da se finansijska strana tog posla ne dovodi u pitanje jer, kako je objasnio, cena poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj nije veća nego u Srbiji.

Jedan od najvećih srpskih biznismena rekao je da će, u okviru pregovaračkog procesa o kupoprodaji tih poljoprivrednih zadruga, biti pregledano njihovo stanje i uz ostalo provereno i to da nemaju nekih većih zaduženja jer, kako je naglasio, kompanija "Matijević" želi da kupi firme bez dugova.

Ako ti pregovori budu uspešno ostvareni, kako se i očekuje, bila bi to prva investicija srpskog kapitala u Hrvatskoj u poljoprivredi, istakao je Matijević napominjući da ne očekuje bilo kakve političke smetnje za to ulaganje, pošto je pre svega reč o privatnom posedu.

Matijević o tom svom novom velikom ulaganju u agraru pregovara sa većinskim vlasnikom zadruga u Starim Jankovcima i Negoslavcima Enverom Moralićem, jednim od najznačajnijih poslovnih ljudi u hrvatskom agrobiznisu ali, kako se procenjuje, i u evropskim okvirima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: