Bačević pozvao Beloruse na saradnju

Ministar Milan Bačević pozvao je beloruske industrijalce da ulažu u Srbiju i sa njima razgovarao o osnivanju zajedničkih preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

09:55

Default images

Bačević je prvog dana posete Belorusiji razgovarao sa rukovodstvom beloruskog giganta "Amkador" o osnivanju zajedničkih kompanija sa fabrikom "14. oktobar" iz Krusevca i "Prvom petoljetkom" iz Trstenika.

"Amkador" je holding koji proizvodi višenamenske mašine i mehanizaciju za rudarstvo.

Kako je saopšteno iz ministarstva, obostrano je ocenjeno da postoji odlicna šansa za investiranje u zajedničku proizvodnju i nastup na trećim tržištima.

Bačević je beloruskim domaćinima predstavio mogućnosti srpskih proizvođača mašina, pri čemu je istakao da Srbija ima izuzetne stručnjake i inženjere.

On je poručio investitorima da Srbija "krije veliki potencijal u znanju i ljudima, i da bi uz kapitalna ulaganja u oblasti mašinske industrije zajedno sa beloruskim partnerima, Srbija mogla da postane veoma znacajan partner i izvoznik".

Danas, drugog dana radne posete, planirano je da se ministar sastane sa prvim potpredsednikom Vlade Belorusije Semaskom Vladimirom Iličom i predstavnicima ministarstva prirodnih resursa i ministarstva industrije, kojima će predstaviti mogućnosti srpskih rudnika i industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: