NIS dobio sertifikate za rad u EU

Kćerka firma NIS-a, NAFTAGAS Naftni servisi, dobila je sertifikat za rad u Evropskoj uniji, kao i nacionalne sertifikate za rad u Rumuniji i Mađarskoj.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.07.2013.

14:32

Default images

Servisni kapaciteti NIS-a poseduje opremu, postrojenja i transportna sredstva koji su neophodni za pružanje usluga u oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, poput geofizičkih ispitivanja, izrade, remonta i opremanja naftnih, gasnih i hidrotermalnih bušotina, sprovođenja specijalnih operacija i merenja na bušotinama na naftu, gas i vodu, navode iz NIS-a.

Takođe ovi servisi pružaju mogućnost onima kojima je potrebno održavanje i remont objekata i opreme, izgradnja cevovoda, instalacija tehnoloških sistema za naftu i gas, pripremni građevinski radove za bušenje i remont bušotina.

U Rumuniji su sertifikovana dva remontna postrojenja i bušotinski servisi NIS-a, a trenutno je u toj zemlji u toku procedura za otvaranje predstavništva NAFTAGAS Naftni servisi, i u najskorije vreme je moguće angažovanje servisa kompanije.

Prethodno je završena sertifikacija bušaćeg postrojenja "National-3" i postrojenja bušotinskih servisa za rad u Mađarskoj.

Osim u Evropskoj uniji, NIS-ovi servisi su uposleni i u Bosni i Hercegovini, odnosno u Republici Srpskoj na bušenju prve istražne bušotine za potrebe Jadran Naftagasa, zajedničkog preduzeća NIS-a i ruske kompanije Njeftegazinkor'.

Takođe, naftno-servisni blok NIS-a prisutan je i u Turkmenistanu, gde, sa manjim prekidima, posluje od 1997. U vreme najintenzivnijih radova, kada su se istovremeno obavljale aktivnosti na osnovu šest potpisanih ugovora, u Turkmenistanu je bilo stalno angažovano više od 200 radnika iz Srbije, i gotovo dva puta više lokalnih radnika.

Cilj NIS-a je da poveća prisustvo svojih servisa u okruženju i na međunarodnom tržištu tako da servisni kapaciteti budu podrška projektima istraživanja i proizvodnje NIS-a u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: