Odobreno poskupljenje struje

Agencija za energetiku Srbija (AERS) odobrila je danas zahtev Elektroprivrede Srbije (EPS) da struja od 1. avgusta poskupi u proseku za 10,9 odsto za građane.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 16.07.2013.

10:43

Default images

Kako su naveli u AERS-u, EPS i pet distribucija koje posluju u okviru tog javnog preduzeća prihvatili su sugestije Agencije o smanjenju troškova i predloženih gubitaka u mreži.

"Cilj je da se sredstva dobijena racionalizacijom troškova usmere na povećanje sigurnosti i kvaliteta snabdevanja električnom energijom", kazali su u AERS-u.

Struja je u Srbiji poslednji put poskupela 1. aprila 2011. godine u proseku za 15 odsto, tako da cena kilovatčasa, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV), iznosi oko šest evrocenti. Pre toga, struja je poskupela u martu 2010. godine u proseku za 10 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: