Prvi korak ka metrou u septembru

Kompanije "Ežis" i "Alstom" obavićet neophodne pripreme kako bi sve bilo spremno da u septembru započnu izradu idejnog projekta prve linije Beogradskog metroa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.06.2013.

17:15

Default images

Na sastanku gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i predstavnika francuskih firmi u Lilu dogovoreno je da će kompanije "Ežis" i "Alstom" obaviti neophodne pripreme kako bi sve bilo spremno da u septembru započnu izradu idejnog projekta prve linije Beogradskog metroa.

"Idejni projekt treba da bude završen za 11 meseci i na osnovu njega mogli bi da budu raspisani tenderi za izgradnju Beogradskog metroa", navodi se u saopštenju Gradske uprave.

U saopštenju se podseća da je Evropska banka za obnovu i razvoj pre nekoliko dana potvrdila da je spremna da finansira radove na izgradnji Beogradskog metroa.

Na sastanku su precizirani dalji koraci na realizaciji druge faze donacije Francuske - izradi idejnog projekta prve linije Beogradskog metroa.

Razgovaralo se, kako se dodaje, o tehničkim detaljima neophodnim za izradu idejnog projekta prve linije, osobinama voznih garnitura, mogućim fazama izgradnje i finansiranja pojedinih faza.

Đilas je nedavno izjavio da bi izgradnja Beogradskog metroa trebalo da počne za dve godine.

Prema njegovim rečima, prva linija bi išla od Vukovog spomenika do Novog Beograda, a prvi putnici bi tom linijom mogli da se prevezu za četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: