Prava istina o grebanju 500 L ?

Interna istraga Kompanije "Fijat automobili Srbija“ nije otkrila ko je na montažnoj traci grebanjem oštetio više automobila.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2013.

21:03

Default images

Fabrika je podnela prijavu protiv NN lica, zbog "oštećenja tuđe stvari“, pa su inspektori MUP, prema nalogu tužilaštva, skoro posle mesec počeli istragu.

Neuobičajena praksa za "namerne štete“.

Prema pisanju Novosti, ispitivanje je krenulo od "sumnjivih“, koji nemaju veze s fabrikom. Prvi je ispitan Slobodan Stamenčić, iz Anarhosindikalističke incijative i jedan od aktivista Grupe za podršku radnicima "Fijata“ koji je saopštio da oni stoje iza plakata.

Novosti pišu da se u gradu priča da "Fijat“ nije tražio istragu, jer bi policija došla i do izjava koje ozbiljno terete šefove iz Italije koji ponižavaju, prete i nacionalno vređaju.

Reči "Stoko srpska“ vrlo su česte, navodi list. Radnicima je kažu teško da gledaju i kad doučeni "Fijatov“ šef tera našeg inženjera da tri puta donese isti deo.

U nedelju veče (nakon prvih saslušanja) gradom su prošetale grupe mladića sa majicama na kojima piše: "Ja nisam Italijan“.

Podsetimo, nedavno su u Kragujevcu osvanuli plakati kojim se radnici Fijata pozivaju na otpor i sabotažu kao "jedinu metodu borbe koja im je preostala“ u borbi za bolje uslove rada.

Pre toga, radnici treće smene su, najverovatnije šrafcigerom, izgrebali tridesetak automobila "500 L“. Bili su, kako su izvestili neki mediji, nezadovoljni uslovima i cenom rada, ali i ponašanjem jednog poslovođe iz Italije koji im "nije dao da odu na pauzu i popuše cigaretu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: