PKS pozdravlja rebalans budžeta

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić pozdravio je Predlog rebalansa budžeta koji je usvojila Vlada Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.06.2013.

14:35

Default images

Povodom usvajanja Predloga rebalansa budžeta za ovu godinu, Sertić je izjavio da poslovna zajednica snažno podržava te mere vlade usmerene ka rešavanju finansijskih problema u državi.

"Upravo usvojena mera - rebalans - ide u najbojem pravcu da se budžetski deficit smanji i postavi u predviđene okvire koje je odredila Vlada Srbije", rekao je Sertić Tanjugu.

Čelnik PKS-a je istakao da rebalans budžeta predviđa, pre svega, ogromne uštede po svim ministarstvima i da su, prema njegovom uvidu, najveće uštede napravljene u delu kojim je obuhvaćeno smanjivanje rashoda za putovanja, izdaci za reprezentaciju i troškovi koji ne moraju direktno da budu uključeni u investicione aktivnosti.

Sertić je kazao da će biti dobro ukoliko se do kraja godine bude našlo prostora da se investicije, koje treba da se finansiraju iz republičkog budžeta, ne smanjuju.

Na sastanku u subotu, 22. juna, s najvišim vladinim funkcionerima, PKS je tražila od vlade da sačini sveobuhvatan program mera koje se neće završiti samo fiskalnom konsolidacijom, podsetio je Sertić.

Prema njegovim rečima, mere vlade treba da se prošire na kompletno poslovno okruženje i na stvaranje ambijenta u kojem će preduzeća biti rasterećena formi i obaveza, i raznih problema sa kojima se sad suočavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: