Od Nemačke 208,5 mil. € za projekte

Srbija i Nemačka potpisale Protokol o razvojnoj saradnji za ovu godinu kojim je Srbija dobila mogućnost korišćenje 208,5 miliona evra za različite projekte.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.06.2013.

14:27

Default images

Protokol su potpisali direktor Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević i rukovodilac Sektora za jugoistočnu Evropu i Kavkaz nemačkog Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj Anete Zajdel.

Od pomenutog iznosa, 195 miliona je u formi zajmova, a 13,5 miliona su bespovratna sredstva u obliku tehničke pomoći.

Pajević je nakon potpisivanja Protokola novinarima u Pres sali Vlade Srbije rekao da će sredstva biti usmerena na realizaciju projekata u tri prioritetne oblasti - javna infrastruktura, pre svega energija i voda, zatim ekonomski razvoj i zapošljavanje, kako i unapređenje javne administracije i jačanje institucija.

On je rekao da je u okviru razvojne saradnje između Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke u periodu od 2000. do 2012. godine Srbiji bilo namenjeno 1,3 milijarde evra razvojne pomoći.

Anete Zajedel ukazala je da je Srbija dala veliki doprinos celom regionu jugoistočne Evrope kada je u pitanju razvoj i da se nada daljoj dobroj i uspešnoj saradnji.

Kada su u pitanju razvojni projekti, ona je kazala da Srbija zauzima jedno od vodećih mesta kada su u pitanju sredstva koja dobija od Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: