Elektronska prijava poreza 2014.

Direktor Poreske uprave Ivan Simič najavio je da će od 1. jula iduće godine celokupno poslovanje Poreske uprave biti prebačeno na elektronsko.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 21.06.2013.

13:25

Default images

Prema njegovim rečima, za prijavu svih poreskih prihoda biće potreban samo jedan obrazac.

Poreski obveznici će do tada morati da pribave elektronske sertifikate, sa elektronskim potpisom i imaće u svakom momentu uvid u svoje obaveze elektronskim putem, rekao je Simič u Privrednoj komori Srbije.

U Poreskoj upravi su već sada svi zaposleni, kao i oni u pisarnicama koji primaju poreske prijave, dobili službene i-mejl adrese da bi lakše obavljali posao, rekao je Simič i dodao da će, u međuvremenu, službenici u Poreskoj upravi prebacivati podatke iz poreskih prijava u elektronski oblik.

Simič je najavio da se priprema jedan obrazac za prijavu svih prihoda i da će, boljom organizacijom, zaposleni u Poreškoj upravi biti rasterećeni nepotrebnih poslova.

Do 20. juna primljeno je 1.050 prijava za porez na imovinu, od čega je 21 bila predata elektronskim putem, rekao je Simić i podsetio da je rok za prijavu 30. jun, a kazna za neprijavljivanje je tri odsto od vrednosti imovine.

Prenoseći svoje utiske sa posla koji obavlja u Poreskoj upravi, Simič je ocenio da ljudi nisu spremni na promene i svi bi da stanje ostane kako jeste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: