IT giganti stižu, Pejpal zadovoljan

Šta mi kao država moramo da uradimo kako bi neke od kompanija iz Silicijumske doline zaista i došle na ovo tržište?

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2013.

13:55

Default images

Prvi vidljivi rezultati nedavne posete naše državne delegacije američkim gigantima IT industrije, poput Microsofta, Gugla, Epla, Oraclea, Intela mogu se očekivati tek na jesen.

Za tada su najavljene posete predstavnika nekih od tih kompanija Srbiji, a neke od njih, kao što su Gugl, Epl i Amazon trebalo bi da sve svoje najznačajnije servise učine dostupnim i našim građanima, kaže za Politiku Stefan Lazarević, državni sekretar za telekomunikacije u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija.

"Svim relevantnim kompanijama moramo da predstavimo jasan plan razvoja elektronske uprave u našoj državi, da pokažemo da shvatamo značaj ulaganja u obrazovanje i da radimo na tome da stručni kadrovi iz oblasti elektrotehnike i informacionih tehnologija ne postanu deficitarni, ali i da obezbedimo efikasno i racionalno upravljanje informaciono-komunikacionom infrastrukturom", kaže Lazarević.

Kako navodi, jedna od kompanija, koju je naša državna delegacija predvođena premijerom Ivicom Dačićem posetila u SAD, već je bila na sastanku u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija i samim tim pokazala da je ozbiljna u namerama da proširi poslovanje u našoj zemlji.

Pejpal zadovoljan

Predstavnici Pejpala preneli su nam da su veoma zadovoljni poslovanjem u prvih nekoliko nedelja od početka funkcionisanja njihovog servisa u Srbiji i da su raspoloženi da našim građanima omoguće i opciju prijema novca preko Pejpala, kaže državni sekretar Lazarević.

"Potrebno je da naša država u narednom periodu otkloni preostale administrativne prepreke za mogućnost nesmetanog funkcionisanja opcije prijema novca i predstavnici „Pejpala” su nas uverili da nakon toga možemo očekivati i da ta opcija bude na raspolaganju našim građanima u roku od nekoliko meseci", kaže Lazarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: