Srbin najbolji svetski preduzetnik?

Na takmičenju za najboljeg preduzetnika sveta, Srbija ove godine prvi put ima svog predstavnika - vlasnika kompanije Buck, Darka Budeča, piše Blic.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.06.2013.

09:32

Default images

Izbor za najboljeg preduzetnika u svetu organizuje revizorska kuća "Ernst & jang" već 13 godina, ovog puta u Monte Karlu gde se sutra očekuje proglašenje najboljih.

Prisustvo Srbije u Monte Karlu, u društvu 50 zemalja, dobro je jer na taj način "imamo priliku da promenimo percepciju o Srbiji kao o destinaciji sa jeftinom radnom snagom na destinaciju koja ima preduzetnički duh", ocenio je Budač za RTS.

Na pitanje o antikriznim merama koje se najavljuju u Srbiji, Budač kaže da su to kao "forsirani potezi u šahu" - "moraju da zamrznu plate i penzije, moraju da završe tranziciju javnih preduzeća, ali to neće znatno popraviti naš privredni ambijent, to će nas više odbraniti od eventualnog kraha".

U Srbii, kompanija Buck ima lidersku poziciju i deli sudbinu srpskog tržišta, kaže on. "Naše tržište je još u fazi dekapitalizacije, kapital odlazi iz Srbije i samim tim se stalno smanjuje. Mi pokušavamo da učinimo sve što je moguće, ali to su makroekonomski trendovi koji su jači od bilo kakvog preduzeća", kaže vlasnik kompanije koja izvozi u 24 zemlje sveta.

Budeč je u poslu od 1992 godine, i na pitanje šta bi savetovao mladima, poručio im je da "odmah krenu, da se oslone na sebe, da veruju i da traže svog mentora među uspešnim privrednicima".

"Neka svako pomogne desetorici, i napravićemo prosperitetan sistem", poručio je Darko Budeč

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: