Bačević sutra sa Kinezima o kanalu

Milan Bačević se sutra sastaje sa predstavnicima kineske kompanije koja treba da izradi Sudiju opravdanosti za projekat plovnog puta kanal Morava.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.06.2013.

16:28

Default images

Ovo je druga zvanična poseta kineske nacionalne kompanije "Čajna Gezhouba Grup Korporejšn" Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

U prethodne dve nedelje kineski radni tim, u pratnji predstavnika Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja i Republičke agencije za prostorno planiranje, obišao je sve relevantne i značajne institucije, koje bi mogle imati značajnu ulogu u realizaciji projekta ukoliko studija pokaže ekonomsku isplativost i tehničku izvodljivost.

Takodje, obišli su plovni tok Velike Morave do prve prevodnice, lokačije na Južnoj Moravi, Grdeličku klisuru, kao jedinu kritičnu tačku na budućem plovnom putu.

Planirani sastanak će biti dobra prilika, da članovi kineskog radnog tima obaveste ministra o svojim utiscima i podacima do kojih su došli direktnim prikupljanjem informacija na terenu, a koji se mogu ugraditi u studiju.

Sastanku će prisustvovati i posebni savetnik Milan Punišić i predstavnici Republičke agencije za prostorno planiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: