Dolaze nam privrednici iz Maroka

Ministar opštih poslova Maroka Mohamed Nažib Bulif najavio je da će grupa najznačajnijih marokanskih privrednika u skorijoj budućnosti posetiti Srbiju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.06.2013.

17:37

Default images

Prema njegovim rečima, delegacija privrednika dolazi kako bi sa partnerima iz naše zemlje ostvarila konkretne oblike saradnje i sklopila prve poslovne aranžmane.

Tokom razgovora sa ministrom trgovine i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, ministar Bulif je podvukao i značaj sporazuma o slobodnoj trgovini koje Srbija i Maroko imaju potpisane sa velikim brojem država.

On je dodao da bi to trebalo da predstavlja dodatni podsticaj za intenziviranje poslovnih kontakata privrednika dve zemlje.

Ljajić je sa marokanskim ministrom razgovarao o unapređenju bilateralnih ekonomskih odnosa, mogućnostima za dolazak marokanskih investitora u Srbiju i eventualnom nastupu privrednika dve zemlje na trećim tržištima.

Ljajić i Bulif definisali su oblasti autoindustrije, informaciono-komunikacionih tehnologija, farmacije, poljoprivrede i energetike, kao privredne grane sa najvećim potencijalom za produbljivanje saradnje.

Zajednički su istakli ocenu da pomenuti sektori, kroz zajednička ulaganja i formiranje mešovitih preduzeća, imaju šansu za proboj na tržišta Mediterana, zemalja Magreba i podsaharske Afrike, navedeno je u saopštenju iz Kabineta ministra Ljajića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: