Turci kupuju i Beogradsku berzu?

U narednih nekoliko dana turska berza Borsa Istanbul preuzeće 30 odsto vlasništva Crnogorske berze, a Turci bi mogli da kupe udeo i Beogradsku berzu, piše Blic.

Srbija

Izvor: Blic

Petak, 24.05.2013.

12:57

Default images

U narednih nekoliko dana turska berza Borsa Istanbul preuzeće 30 odsto vlasništva Crnogorske berze, otkriva Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe koja je većinski vlasnik Crnogorske berze.

Kako Knežević navodi za Blic, Turci bi mogli da kupe udeo i Beogradske berze, a Atlas grupa razmišlja da na jesen kupi i jednu srpsku državnu banku.

"Borsa Istanbul“ ima nameru da poveže sve berze u regionu, a zainteresovani su i da kupe udeo i u Beogradskoj berzi“, rekao je Knežević, ali nije mogao da precizira po kojoj ceni će biti prodat udeo Crnogorske, rekavši samo da će se prodaja obaviti "po berzanskoj ceni“.

Knežević je ukazao na to da je namera Turaka da objedine sve berze u regionu pošto su i u Turskoj sve berze objedinjene pod jednom, ali i da je Borsa Istanbul među vodećim u svetu po obrtu koji dnevno ostvari.

Bečka berza ranije je pokazala interesovanje za kupovinu udela u Beogradskoj berzi, međutim do akvizicije nije došlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: