Do kraja godine gradilišta do Čačka

Do kraja godine trebalo bi da se formira gradilište na čitavoj deonici autoputa od Beograda do Čačka da bi se izgradnja završila za 38 meseci,

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 18.05.2013.

09:58

Default images

Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić prilikom posete gradilištu na autoputu u selu Dići pored LJiga, kazao je da su radovi na deonici Ljig-Preljina, koje obavlje azerbejdžanska kompanije Azvirt, odvijaju prema prema planu.

"U selu Dići radi se nadvožnjak na koji će se prebaciti saobraćaj sa Ibarske magistrale. Urađena je trasa autoputa i jedna most. Nešto dalje prema Bojkovcima radi se još jedan most. Radovi su u toku na svim gradilištima i radi se punom parom", kazao je Ilić.

Ministar je podsetio da je s kineskom grupom "Šandog haj spid" ugovorena izgradnja deonice od Obrenovca do Uba.

"Želimo da veoma brzo ugovorimo gradnju deonice od Beograda do Obrenovca, mosta na Savi i surčinske petlje", kazao je Ilić.

Ilić je potvrdio da je bilo je zastoja i problema sa izgradnjom tog autoputa, takozvanog "koridora 11", a najviše sa eksprorijacijom zemljišta, ali je istakao da su sve prepreke otklonjene.

Prvi sekretar Ambasade Azerbejdžana u Beogradu Anar Adžamov kazao je da će kompanija Azvirt uložiti sve napore da bi se u roku završila izgradnja deonice Ljig-Preljina, dugačka oko 50 kilometara.

Vlada Azerbejdžana je za izgradnju te deonice obezbedila kredit od oko 300 miliona evra, po fiksnoj kamatnoj stopi od četiri odsto godišnje, s rokom otplate od 15 godina i grejs-periodom od tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: