Mrkonjić dogovara let za Minsk

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić sastao sa delegacijom Belorusije, kako bi dogovorili uvođenje direktne avionske linije između Beograda i Minska.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 17.05.2013.

14:12

Default images

Mrkonjić je rekao da su se, nakon jučerašnjeg sastanka, delegacije Vlade Srbije i Belorusije usaglasile da je potrebno uvesti direktan let Beograd-Minsk.

"Stručnjaci su pripremili detaljne analize o mogućnostima leta Beograd-Minsk, i sada ostaje da se usaglase ekonomski aspekti koji su potrebni za lansiranje ovog leta", rekao je Mrkonjić danas.

Učesnici sastanka su se složili da je neophodno da se zajedničkim naporima dođe do cene karte za let koja neće biti preskupa za građane Srbije i Belorusije.

Zamenik generalnog direktora Nacionalne avio kompanije Belavia, Igor Čerginjec, izrazio je želju da se uspostavi saradnja sa srpskim Jat-om, pre svega u cilju zajedničke marketinške promocije ovog leta.

Pored Čerginjeca, u beloruskoj delegaciji bio je i ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev, i državni sekretar Ministarstva industrije Belorusije, Ivan Demidovič.

elegaciju ministarstva saobraćaja Srbije, pored ministra Mrkonjića, činili su i pomoćnik ministra saobraćaja Milutin Popović, v.d. direktor Jat-a Velibor Vukašinović i direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velibor Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: