Promene u vrhu banaka u Srbiji

Posle povratka Zlatana Peručića u bankarski svet kao predsednik IO Srpske banke i dolaska Zorana Lilića u Jubmes banku promene su nastupile i u stranim bankama.

Srbija

Izvor: Novosti

Sreda, 15.05.2013.

20:24

Default images

Tako će Vladimir Čupić, sadašnji prvi čovek Hipo-Alpe-Adrija banke u Srbiji, od prvog juna biti najverovatnije predsednik Izvršnog odbora domaće AIK banke, pišu Novosti.

Naime, kako Novosti nezvanično saznaja, na skupštini ove domaće banke, čije je sedište u Nišu, zakazane za 30. maj, Čupić će biti predložen za prvog čoveka AIK banke, koja po kapitalu zauzima treće mesto u Srbiji. Ova domaća banka ima veoma veliki broj akcionara, a najveći su Grčka poljoprivredna banka, koja se utopila u Pireus banku sa 20,86 odsto učešća, zatim "Sunoko" iz Novog Sada, čiji je vlasnik Miodrag Kostić sa 9,21 odsto učešća i Unikredit banka sa 0,02 odsto kapitala.

AIK Banka A. D. Niš je srpska banka koja posluje više od 25 godina i svrstava se u red vodećih banaka u našoj zemlji. Do sada je najviše radila sa privredom i državnim preduzećima, a odnedavno više posluje i sa stanovništvom.

Poželjna je mnogim našim bankarima koji su bili zaposleni u stranim bankama. Tako je novo radno mesto u AIK našao i Dejan Tešić, nekada veoma uticajan u Banci Inteza. S druge strane, Hipo grupa je stavljena na prodaju i namerava da se povuče iz velikog broja zemalja jugoistočne Evrope, ali ne i iz Srbije i Crne Gore. Za kupovinu Hipo banke zasad je pismo o zainteresovanosti uputila Erste banka, ali nije dala i ponudu. Ceo postupak ide sporo i tek na jesen bi moglo da se očekuje da će doći do pregovora i završetka posla. Analitičari smatraju da će do tada mnogo zaposlenih otići iz Hipo banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: