I pored svega put za FAS biće gotov

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović kažeda će autoput prema Batočini biti završen do kraja godine i da je reč o najjeftinijoj saobraćajnici tog reda.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.05.2013.

14:07

Default images

Stevanović je rekao da ne zna čiji je interes, šta i ko hoće da poruči senzacionalističkim natpisom da je reč o "putu smrti" i zapitao kome normalnom može da padne na pamet da se ta deonica ruši, odnosno da se vrati u prvobitno stanje.

"Suština je da ćemo mi ovaj put završiti, a po dogovoru sa Fijatom ova saobraćajnica mora da se završi do kraja godine", rekao je
Stevanović na konferenciji za novinare.

On je istakao da kilometer autoputa Kragujevac-Batočina košta između 1,2 do 1,5 miliona evra, a da druge saobraćajnice u Srbiji, koje imaju samo zaustavnu traku više, koštaju pet puta više.

Prema njegovim rečima, obilaznica oko Beograda koštala je sedam miliona evra po kilometru, deo autoputa oko Lajkovca 6,2 miliona evra
po kilometru, a deo koridora kod Niša četiri-pet miliona evra.

"Ne ulazeći u namere senzacionalističkih natpisa, mogu samo da kažem da uskoro očekujem da se u Srbiji meni ponudi kao desert neka senzacionalistička informacija ili neko hapšenje. To će da postane deo jelovnika verovatno, jer je ovo neshvatljiva priča", kaže Stevanović. Prema njegovim rečima, "ako se tome doda činjenica da neko maše papirom u kome se kaže da je bilo 30-ak smrtnih slučajeva na ovoj deonici, a opet svako normalan mora da razmisli i da kaže da je bezbednija deonica sa dve duple trake, od puta sa samo dve trake".

Na pitanje novinara šta će grad da učini povodom zahteva da spornih 4,6 kilometara autoputa vrati u prvobitno stanje, Stevanović je rekao da je autoput u nadležnosti viših instanci.

On je zapitao kome normalnom može tako nešto da padne na pamet i ko normalan može da kaže da je bezbedniji put sa dve trake, a ne sa četiri.

"Reagovaće onaj ko je nadležan, a mi to nismo", rekao je Stevanović i naglasio da još nije video toliko politike i uznemiravanja javnosti.

Zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković je rekao da autoput Kragujevac-Batočina ima sve dozvole, samim tim i deonica od 4,6 kilometara, koja takođe ima sve dozvole, ali ne i građevinsku.

Naglašavajući da na izmenu prostornog plana Srbije nije moglo da se čeka, jer bi to trajalo tri godine, Zdravković je naveo da je urađen Plan detaljnje regulacije i akt o urbanističkim uslovima za izgradnju i da se onda ušlo u taj posao.

On je naveo da se žurilo u izgradnji te deonice, jer se država obavezala prema Fijatu da izgradi tu saobraćajnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: