Dinkić sa čelnicima Sberbanke

Ministar finansija Mlađan Dinkić razgovarao sa čelnicima ruske Sberbanke o mogućoj saradnji kroz podršku srpskog izvoza na rusko tržište i investicijama.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 14.05.2013.

17:44

Default images

Dinkić je razgovarao sa zamenikom predsednika ruske Sberbanke Sergejem Gokovim i predsednikom Sberbanka Srbija - Valerijem Ovsjanikovim

Zamenik predsednika Sberbanke Gokov obavestio je ministra Dinkića da Srbija može da računa na daleko veću podršku Sberbanke u finansiranju srpske privrede i investicija, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

Razgovarano je i o mogućnostima da Sberbanka i u narednom periodu pruža finansijsku podršku investitorima koji dolaze iz Rusije, ali i iz zemalja bivšeg SSSR, kao što su, izmedju ostalih, Belorusija i Kazahstan.

Na sastanku je dogovoreno da se inteziviraju razgovori o podršci koju bi Sberbanka mogla da pruži u stimulisanju srpskog izvoza u Rusiju, preko Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije. Rukovodstvo Sberbanke obavestilo je Dinkića da želi da pruži veću direktnu podršku srpskim preduzećima. Oni su istakli i da imaju u planu izradu posebnog programa za finansiranje poljoprivrednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: