Dačić: Saradnja sa Majkrosoftom

Veoma je važno da Srbija uhvati priključak sa kretanjima u modernom svetu u oblasti IT tehnologija, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.05.2013.

20:46

Default images

Dačić, koji će u Sijetlu razgovarati s generalnim direktorom "Majkrosofta" Stivom Balmerom i potpisati centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera za potrebe državne administracije u Srbiji, rekao je za RTS da je taj ugovor važan jer će otvoriti mogućnost da se u Beogradu gradi i razvojni centar "Majkrosofta".

"Ugovor sa 'Majkrosoftom' je važan ne samo zato što ćemo sada imati licence za korišćenje njihovih softvera i programa, nego pre svega zbog toga što će on otvoriti mogućnost da se u Beogradu gradi i njihov razvojni centar i da se stepen naše saradnje podigne na viši nivo koji će zaposliti nekoliko stotina naših inženjera, visoko obrazovanih ljudi", rekao je Dačić.

Premijer Dačić je istakao da je to važno i za čitav region, a da Srbija na taj način može postati lider u IT tehnologiji u regionu.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi je rekao da se organizacijom posete srpske delegacije SAD ispunjava obećanje koje je tadašnja državna sekretarka SAD Hilari Klinton dala tokom posete Beogradu.

"To je ujedno i primer da saradnja Srbije i Amerike raste. Sada, kada se Srbija priključuje EU, želimo da nastavimo i našu dobru saradnju i konačno ovim će se dugoročno pomoći mladima u Srbiji da se zaposle i to zajedničkim ulaganjem američkih i srpskih kompanija", zaključio je Kirbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: