Srpski vinjak ide u svet, a flaša?

Ako je već ocenjeno da se srpski vinjak ubraja medju četiri najbolja pića u svetu, onda je red, da se ovo kvalitetno piće nadje i u svetskoj ambalaži.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 08.05.2013.

14:01

Default images

Nova, potpuno drugačija boca, od dosadašnje, očekuje se već sledećeg meseca, kada će prve količine u izmenjenom pakovanju krenuti za Francusku.

Ovim rečima, Zoran Bekrić, direktor "Rubina", iz Kruševca, ocenjuje odluku menadžmenta fabrike da vinjak, piće, na kojem insistiraju francuski stručnjaci iz destilerije "De la Tour", uskoro dobije potpuno novu ambalažu, u kojoj će moći da putuje u - svet.

"Svi znaju da je vinjak jedan od nacionalnih brendova Srbije, da je visoko prepoznatljiv na tržištu u znanom pakovanju i da redizajn ambalaže zahteva našu izuzetnu opreznost. Sa druge strane, ako po kvalitetu možemo da pariramo najboljim svetskim brendovima, zašto ne bi mogli i po ambalaži i pakovanju? Aprilska poseta poznatih stručnjaka ima za nas veliki značaj i pomogla nam je da prelomimo sve dileme i krenemo da razmišljamo o vinjaku kao o vrhunskom proizvodu i za Srbiju i svet."

Naime, Andre Šrajner iz francuske destilerije "De la Tour", impresioniran nedavnom posetom kruševačkom proizvodjaču, rekao je, a mediji preneli, da se "Rubinov" Vinjak može svrstati medju četiri najbolja brenda na svetu, a Ralf Cimerman, direktor kompanije "Salco" iz Švajcarske koja izmedju ostalih, distribuira Kurvoazije i Bakardi, naglasio je da za "Rubin" postoji prostor na svetskom tržištu, jer je potrošnja takozvanih obojenih pića poslednjih godina u porastu. Da li to znači da će posle redizajna boce i etikete vinjaka, ovo piće u luksuznoj ambalaži da krene najpre u Francusku, a zatim i ostale zemlje sveta?

"Verujem da će novo pakovanje vinjaka, pre svega, obradovati naše dugogodišnje potrošače, a verujem i da će se dopasti i drugima, probirljivijim. Francuzi su se uverili zašto je domaći, srpski vinjak najprodavaniji u svojoj kategoriji, mi i dalje garantujemo zakvalitet i to da je u pitanju apsolutno prirodan proizvod, koji se pravi od groždja, bez veštačkih boja", objasnio je Bekrić.

Jasno je da je izgled nove ambalaže vinjaka za sada tajna. Prema rečima Bekrića, dizajn, etiketa i oblik boce biće poput svetskih i još nevidjenih oblika na našim prostorima. Ali, stare boce, neće nestati preko noći.

"Mi poštujemo i cenimo naše potrošače i ne želimo ovakvim potezom da ih izgubimo da bi dobili neke druge. Zbog toga smo odlučili da, paralelno sa uvodjenjem novog dizajniranog vinjaka, nastavimo da distriburiamo i onaj u staroj, prepoznatljivoj ambalaži."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: