RBV: Za otpremnine 350 miliona

Bivšim radnicima Razvojne banke Vojvodine na ime otpremnina isplaćeno je oko 350 miliona dinara, potvrdila je za "Novosti" Svetlana Novaković.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2013.

21:52

Default images

Ona je u ime sindikalnih organizacija te finansijske institucije, o sudbini zaposlenih pregovarala sa republičkom Agencijom za osiguranje depozita.

"Moram da istaknem da je Agencija prihvatila sve naše predloge i da su direktor tog državnog organa Milorad Džambić i njegovi saradnici bili vrlo operativni u njihovoj realizaciji", dodaje Novakovićeva.

"Od ukupno oko 540 radnika RBV, otpremnina nije dobilo samo njih dvadesetak, ali su oni imali sreću da novi stalan posao dobiju u pokrajinskom Fondu za razvoj".

Od preostalih otprilike 520 radnika oko 70 odsto je, nastavlja ona, dobilo otpremnine od 300 evra po godini radnog staža. Reč je o radnicima RBV sa slabijim zaradama, kojima je ta mogućnost finansijski više odgovarala. Preostalih tridesetak odsto imalo je znatno veće plate, pa su, u skladu sa mogućnostima koje predviđa zakon, i njihove otpremnine bile veće.

"Iako su i njima isplaćene otpremnine, 212 radnika je, u skladu sa našim dogovorom sa Agencijom, prihvatilo ponudu da nastavi da radi u RBV u stečaju, ali je uglavnom reč o ugovorima potpisanim na samo mesec dana. Oni ovih dana ističu i neizvesno je da li će, i na koliko, biti produženi", dodaje Novakovićeva.

Agencija je, veli ona, ispoštovala i dogovor sa sindikatima da među radnicima koji su dobili novi, makar i privremen angažman u RBV u stečaju, bude i 41 trudnica, zatim svi invalidi, roditelji dece sa posebnim potrebama i jedan od supružnika, ako su oba radila u toj finansijskoj ustanovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: