Pošta učetvorostručila profit

Generalni direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je u prva 3 meseca Pošta Srbije učetvorostručila profit u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.05.2013.

09:26

Default images

Krkobabić ističe da je to postignuto tako što su postojeći proizvodi i usluge ponuđeni na nov način.

Napominjući da je ostvarena dobit od 4,5 miliona evra u odnosu na lanjskih 1,1 milion, Krkobabić je u intervjuu današnjoj "Politici" rekao da su proizvode počeli bolje da prodaju. On je izneo podatak da je samo dostava pošiljki "post ekspres" imala rast od 17,9 odsto.

Direktor Pošte Srbije rekao je da ukupno u ovoj godini planiraju da investiraju 30 miliona evra, od čega 20 miliona u IT tehnologiju, a 10 u potpunu automatizaciju poštanskih pošiljki.

Napominjući da u Pošti nema viška zaposlenih i da je izazov naći posao za ljude, on je najavio i zapošlavanje 50 mladih ljudi koji suzavršili, elektrotehniku, mašinstvo, FON i srodne fakultete.

"Napravićemo Razvojni centar i tako dati primer drugim javnim prduzećima da urade isto", rekao je Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: