Vojvodina podstiče zapošljavanje

Još 430 malih biće otvoreno ove godine preduzeća uz pomoć mera za samozapošljavanje Vlade Vojvodine, kaže predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.04.2013.

17:41

Default images

On je podsetio da je Vlada Vojvodine kroz programe za samozapošljavanje pomogla otvaranje blizu 4.000 novih privrednih subjekata u pokrajini u protekle četiri godine, a ove će, kako kaže, biti otvoreno još 430.

Pajtić je uručio odluke o dodeli bespovratnih subvencija za samozapošljavanje, u pojedinačnom iznosu od 160.000 dinara, koje je dobilo 170 osoba od ukupno 1.500 prijavljenih na konkursu.

Napominjući da je interesovanje za tu vrstu finansijske podrške pokrajine bilo znatno veće nego što su budžetske mogućnosti dozvoljavale, Pajtić je naglasio da bi sigurno bilo vise prostora za ostvarivanje tog izuzetno korisnog programa da je pokrajinski budžet veći.

"Zalažemo se da pokrajinski budžet bude veći kako bismo bili u prilici da što više pomognemo u zapošljavanju", istakao je Pajtić i dodao da u Vojvodini postoji veliki broj onih koji imaju energiju, ideju, inicijativu i koji žele da rade i da sami sebi i svojoj porodici obezbede egzistenciju.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin rekao je da je time nastavljena pokrajinska kampanja za otvaranje novih radnih mesta, koja je nedavno počela u bačkopalanačkom "Dunavprevozu", napominjući da se uskoro u Vršcu očekuje otvaranje 50 novih radnih mesta kao i da će za mešec dana još 150 osoba u pokrajini dobiti pomoć u okviru programa samozapošljavanja.

Pokrajina će istovremeno finansirati i otvaranje 1.500 novih radnih mesta kod već postojećih poslodavaca, kazao je Vasin i dodao da je sa lokalnim samoupravama u Vojvodini udruženo 162 miliona dinara za ostvarivanje pripravničkih i programa javnih radova tokom ove godine.

Očekuje se da će samo merama pokrajinskog sekretarijata za privredu ove godine u Vojvodini biti zaposleno od 4.000 do 4.500 ljudi, rekao je Vasin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: