Obezbediti energetsku sigurnost

Za Srbiju i za članice Energetske zajednice jugoistočne Evrope prioritet primena zajedničke socijalne strategije koja obezbedjuje energetsku sigurnost.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

16:13

Default images

Ministarka energetike Zorana Mihajlović je, otvarajući dvodnevni 6. Socijalni forum Energetske zajednice u Beogradu, podsetila da je plan njenog ministarstva da se prvi put u Srbiji uvedu socijalne karte, koji podrazumevaju jeftinije energente za ugrožene gradjane.

Srbija je, po njenim rečima, usvojila propise koji olakšavaju ulaganja u energetski sektor i podstiču korišćenje obnovljivih izvora energije.

Energetski forum jugoistočne Evrope osnovan je 2005. godine, a članice su Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Bugarska, Albanija, Rumunija i privremena misija UN na Kosovu.

Planirano je da se na skupu u Beogradu razmatra strategija u obezbedjivanju enegetske sigurnosti, zaštita potrošača i saradnja sa drugim energetskim zajednicama u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: