Mrkonjić: U toku nabavka aviona

Vlada Srbije nastavlja program stabilizacije srpskog avioprevoznika Jat ervejza i u toku je nabavka novih aviona na lizing.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 21.04.2013.

12:57

Default images

To je danas izjavio ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i daodao da se razgovara i sa radnicima koji će otići u penziju, a pregovara se i o prebacivanju duga tog preduzeća na državu.

Razgovor sa kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ili iz bilo koje druge zemlje neće smetati daljem uključivanju novih partnera u afirmaciju JAT-a, rekao je Mrkonjić.

"Nama je mnogo važno da JAT može da leti sa novim avionima i da ispunjava programe i planove razvoja," dodao je ministar saobraćaja.

U Srbiju će krajem maja stići prvi Erbasovi avioni, najavio je generalni direktor JAT-a Vladimir Ognjenović, i naglasio da srpski avioprevoznik počinje obnovu flote posle više od 20 godina.

JAT trenutno pregovara o zakupu po dva Erbasa 320 i 319 i jednog aviona ATR 500, dodao je Ognjenović.

Prema njegovim rečima, JAT je sa aviokompanijom Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisao "kod šer" ugovor o saradnji, koji ne podrazumeva samo zajedničku prodaju karata već i zajedničke letove.

JAT će tako imati zajedničke letove na 21 destinaciji Etihada, a Etihad na 23 destinacije srpske aviokompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: