LDP: Državna preduzeća u haosu

Liberalno demokratska partija ocenila je da su finansijski izveštaji o gubicima državnih preduzeća u 2012. godini zastrašujući.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 20.04.2013.

15:38

Default images

Kako se navosi, izveštaji pokazuju da Vlada Srbije nije spremna da započne sređivanje haosa u njima.

Funkcioner LDP Bojan Đurić je naveo da ta stranka traži od Vlade Srbije hitan plan promena u državnim kompanijama, čije gubitke i dugove ne mogu da plaćaju poreski obveznici.

"Predlažemo demonopolizaciju, profesionalizaciju menadžmenta, izbacivanje države iz upravljanja ovim kompanijama, prestanak prakse da se trošak socijalne zaštite večito drži na leđima privrede", naveo je Đurić.

Đurić je ukazao da su Srbijagas, Železnice Srbije i Putevi Srbije, u 2012. godini zaabeležili više od 500 miliona evra gubitaka.

"To su preduzeća u kojima jedne partijske direktore smenjuju drugi i u kojima i ova vlast, mimo Zakona o javnim preduzećima, i dalje imenuje direktore i upravne odbore u kojima sede poslanici, potpredsednici i visoki funkcioneri vladajućih partija", istakao je đurić.

Prema njegovim rečima, uz javni dug koji je veći od 19 milijardi evra, građani i privatna privreda su postali robovi neefikasnog upravljanja nacionalnim bogatstvom i partijske samovolje u javnom sektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: